Kassid


Küsimus: Kas kassil on koordinatsiooni- ja nägemishäired, kui ta vaatab eikuhugi ja käimisel taarub?13.05.2015

Pärsia kass 7,5-aastane. Umbes kuu aega on kass käitunud imelikult- käib ümber jalgade ja kõnnib meie ees pea maas. Nüüd panime tähele, et ta reageerib helile, mitte aga liikumisele ja lõhnale. Trepist ja voodilt alla tulles kompab käpaga maad. Endisest aktiivsest kassist on saanud loid. Hoiab omaette ja nägu on seina vastas. Mis temaga juhtunud on?
Meie teine kass, 6,5-aastane on nagu energiapall. Varem Pärsia kass noris tüli ja vehkis teise poole käpaga, jooksis ka järgi. Nüüd läheb väga ligidale ja saab ise teiselt lüüa. Silmavaade on tõeliselt hirmutav, vaatab eikuhugi. Käimisel tuigub. Kuidas saab arst teda aidata?

Vastus: Ida Metsis, MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlik, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Kuna ma ei ole kvalifikatsiooniga loomaarst, siis ei ole mul mõtet spekuleerida, et mis täpselt kassil võiks viga olla – vähese info põhjal on variante väga palju. Kuid minu soovitus on teile, mige kiiremas korras loomaarsti juurde! Sellised sümptomid ei ole normaalsed ning mida kauem teie ootate, seda kauem teie karvane pereliige kannatab. Arst saab teha analüüse, et selgitada välja, mis mure täpsemalt kassi painab ning siis vastava raviplaani määrata.