Kassid


Küsimus: Kas peale nädal võõras peres olekut, võib kass harjuda ümber nii, et ei hakkagi oma hädale enam peale kraapima?20.12.2015

Mul tekkis selline pisut tobe küsimus. Mul on kass 5 kuune ja käib korralikult liivakastis ning kraabib oma tehtud hädale ilusti peale. Pean nädalaks ära sõitma, kuid lähedane, kelle juurde oma kassikese jätan, on harjunud, et ta ei lase kassil tehtud hädale kraapida ning koristab selle koheselt. Kas on võimalik, et peale seda nädalat, kui kassil ei lasta korralikult oma tegevust lõpetada, võib lõpetada hädale peale kraapimise? Olen mures, kas selline variant on võimalik või muretsen asjata.

Vastus: Ida Metsis, MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlik, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Kasside kraapimisinstikt on väga tugev ning see ei ole eriti töenäoline, et ta selle kiiresti kaotab. Samas võib kassi, kes on harjunud privaatselt oma asjaajamisi tegema, häirida see, et keegi kõrval terve aeg tema tegemisi jälgib. Arvan, et ei ole halb mõte kassihoidjaga rääkida, et ehk saaks ta Sinu kassi puhul liivakasti puhastamisega oodata kuni ta on oma tegemistega valmis.