Kassid


Küsimus: Kuidas käituda meie maja juures käiva kassiga, keda oleme toitnud, kuid meie kasside juurde lisaks teda võtta ei saa?20.01.2016

Tere. Meie hoovi on tulnud või toodud noor kass. On näha, et tal on olnud kodu, sest ta on inimestega harjunud ja kasukas on ilus puhas. Oleme talle süüa andnud. Meie maja juurest ta pole eriti kaugemale läinud ja käib igal õhtul toitu otsimas. Endale me teda võtta ei saa, sest on juba kaks kassi, kes on tubased, kuid tema on harjunud õues olema. Käisime ka vallavalitsuses rääkimas, kuid sealt öeldi kui toitma hakkasite, on kass teie oma, lõpetage toitmine läheb teise kohta. Kuidas käituda edasi, loomast on kahju?

Vastus: Ida Metsis, MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlik, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Kohalikel omavalitsustel on kohustus tegeleda hulkuvate loomadega ning ametniku soovitus hädas loom lihtsalt tänavale nälgima jätta pole kindlasti kooskõlas Eesti Vabariigi seadusandlusega. Soovitan sellise nõudmisega ka KOV-i poole pöörduda. Uuri kas Sinu kodukohal omavalitsusel on leping mõne lähedal asuva varjupaigaga või on neil leitud mõni muu viis loomade aitamiseks. Soovitan ühendust võtta ka vabatahtlike organisatsioonidega – kui neil kõigil on tööd igapäevaselt rohkem kui rahalisi vahendeid või ööpäevas tunde, siis ehk õnnestub koos Sinu abiga hädas loomale uus võimalus anda.