Kassid


Küsimus: Kas kassi on võimalik sõbralikumaks koolitada?11.10.2011

Tere,
Selline küsimus, et kas on võimalik treenida/koolitada kassi sõbralikumaks? Tegemist on emase kassiga, vanust 7 aastat. Teadlikult hoiab eemale, süles ei meeldi olla, pai eest jookseb ära ja kui proovida mängida, siis hüppab kätte kinni (kurjalt hammustab).

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Kassid on väga sageli isepäised. Enamasti tahavad mängida ja pai siis, kui neile see sobib, mitte siis, kui teie seda soovite. Samas pole agressiivsus siiski vabandatav. Kindlasti on olemas võtteid, mida saate kodus kasutusele võtta.

On väga oluline, et kassiga mängimisel ei kasutataks käsi. Kui kass peab kätt saagiks, siis hakkab ta seda ründama, hammustama jne. Käsi peab seostuma millegi heaga. Näiteks silitate teda siis, kui annate süüa. Katsute teda siis, kui tal tundub olevat selleks tuju. Üritate igati vältida kassi pahandamist. Kui kass ründab heast peast, võiks kodus olla kasutusel veeprits. Kui olete seda paar korda kasutanud, peaks edaspidi vaid selle näitamisest piisama.

Mänguasjadest kasutage vaid neid, mis on pulga või nööri otsas, siis ei tohiks ta teile haiget teha.
Kui teie kass pole steriliseeritud, siis võib ka sellest palju abi olla. See oleks isegi variant nr 1, mida katsetada.

Ja kui kõik see ei aita või teil ei ole aega väga tema paremaks kasvatamisega tegeleda, siis on Royal Caninil toit nimega Calm, mis on just mõeldud närvilistele, kurjadele või stressis kassidele. Toimib rahustavalt ja hästi. Julgen soovitada, kuna oman üsna palju tagasisidet selle toote kohta. Samuti on müügil looduslikke rahustavaid tilku, mida igapäevaselt manustades peaks ka mingi tulemuse saama (nimeks Serene UM). Internetis soovitan uurida feromonide kohta! Isiklik kogemus puudub, kuid tean, et kasutatakse ka kasside rahustamiseks.