Kassid


Küsimus: Kass pissib tuppa21.10.2011

Tere!
Meil on juba 5 aastat olnud kass, kes sai võetud täiskasvanuna. Oleme teda igati poputanuda ja kiisu tunneb ennast meiega väga hästi, hoiab last ja pererahvast.
Eelmisel aastal ilmus meie maja juurde võõras kass, andsime süüa ning lootsime, et läheb oma koju, aga ajaga sai julgemaks ja suvel tuli juba meile tuppa. Nüüd on selline mõnus süle- ja kaisukass, aga meie oma vana kass vihkab teda täielikult. Nii kui teine kass silma all, siis meie vanake kukub teda klohmima. Mõlemad on kastreeritud ja mõlemad käivad oma häda ajamas väljas. Nüüd olen märganud, et poja voodi ja meie suur voodi on täis lastud ja on kohe tunda selline kassipissi lõhn. Samades kohtades magab ka meie vana kass.
Kas see on nüüd mingi kättemaks uue kassi poolt?
Kuidas seda probleemi lahendada?

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Tegu on äärmiselt ebameeldiva probleemiga. Eriti kuna pissilõhna madratsist kätte saada on praktiliset võimatu ja see jääb kassile meenutama, et seal justkui sobib pissida.

Tegu on tõenäoliselt kasside omavahelise positsiooni paika panemisega. Seda, kumb seda teeb, on raske kindlaks teha. Loodetavasti satute ükspäev peale. Mina ei oleks nii kindel, et tegu just uue kassiga on, kes voodisse pissib.

Mina sulgeks magamistoa kassidele ja suvel peseks madratsid survepesuri ja uriinilõhnaeemaldajaga üle. Selleks ajaks läheb neil ka ehk meelest ja nad ei proovi seda uuesti tegema hakata.

Lugeda võite veel artiklit siit: http://naisteleht.ee/node/6133
See pole küll päris vastus teie probleemile, aga seal on nii mõnigi nõuanne.