Kassid


Küsimus: Kiisu toob mulle mängu-hiire, mis võib olla selle tähendus?21.10.2011

Hei,
Meie kiisumiisu Moopsie on tubane ja armastame teda väga väga :) Kuna ta on mängulembene, oleme talle koju ostnud erinevaid mänguasju (näiteks pallid ja hiired jms). Tal on kaks hiirt - üks pehme ja teine kõvemast kunstmaterjalist. Roosa pehme hiir näib olevat tema vaieldamatu lemmik, sest kogu aeg töölt koju tulles märkame, et ta on selle meile uksematile toonud :), on ka juhtunud, et läheme korraks kodust välja ja tagasi tulles üllatab meid roosa hiir matil :)
Mõnikord tassib ta seda märkamatult voodisse või toast tuppa. Mängida meeldib talle kõige rohkem siiski igasuguste pakkepaelte vms.
Meid lihtsalt elukaaslasega nii väga huvitaks, mida see kasside keeles tähendab? - kas ta tahab meile midagi öelda? Seni olen teda alati poputanud ja paitanud kui roosa hiire matilt üles korjan.
Tänan väga!

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Ma arvan, et teie kass jagab teiega lahkelt "saaki". Ilmselt on see tema meelest väärtuslik saak, mida armastuse märgiks ka teile pakub.
Olen varemgi mõne kassi puhul näinud kummalist käitumist mõne konkreetse mänguasja suhtes. Enamasti on see olnud nii, et mingi konkreetne asi teeb nad kole kurjaks ja kutsub esile hirmsa jahipidamise meeleolu :). Ühel minu hoiukassil oli "Kurikonn", keda ta alati pildus/püüdis ja ise samal ajal tegi väga kurje hääli ning urinaid. Teised asjad kurjaks ei ajanud ja mängis täitsa normaalselt.