Kassid


Küsimus: Miks liivakastis käiv kass hakkas diivanile pissima?09.12.2011

Tere,
Meil on varjupaigast võetud emane kass, kes on steriliseeritud ning õpetatud oma vajadustega liivakastis käima. Nüüd on kass hakanud diivanil pissima ja seda korduvalt. Mida saab ette võtta ning kas see on mööduv nähtus? Kass on tubane, linnas.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tervist!
Tasub mõelda, kas on midagi, mis võiks põhjustada kassile stressi.
Selleks võivad olla erinevad muutused peres ja rutiinis. Näiteks nagu uus pereliige, uus mööbel, mõne vana pereliikme tihe kodust eemal viibimine või mis iganes meile normaalne asi. Sellisel juhul tuleb tegeleda kassi stressi ravimisega. Valikus on erinevaid kassidele mõeldud tooted-toidulisandid, söögid ja ka päris antidepressandid.

Siiski enne kui hakata kassil stressi ravima, võiks lasta kass veterinaaril üle vaadata ja välistada põieprobleemid. Erinevad sedalaadi probleemid on steriliseeritud loomadel üsna tavalised. Selliste probleemide ohvriks langevad eelkõige tavalist supermarketi kassitoitu söövad kassid. Samas pole haruldased ka juhused, kus põiemured tabavad kvaliteettoitu söövaid kasse.

Väike abinõu võiks olla ka see, kui muretsete teise liivakasti, mille saate tõsta kodust eemal olles diivanile. Kohale kus kass pissib.