Kassid


Küsimus: Kassi käpp on paistes, kuidas seda ravida?09.12.2011

Tere!
Kass oli paar päeva kadunud ning koju tulles oli tal tagumine käpp paistes ja väike haav käpa all, kus oli näha paar puu pindu. Pinnud olid haavale verega kinni kuivanud ning kass ei lasknud oma käppa ka eriti uurida. Paistetus on nüüd olnud juba 2 päeva ja jalga maha ei pane ta üldse. Hüppab 3 jala peal ringi. Sööb minimaalselt ja liivakastil ei käi nii nagu tavaliselt. Ravitseda eriti ei lase, peroksiidi lahusega puhastasin haava natuke. Kas tegu võib olla luumurruga ning kas on ilmtingimata vajalik loomaarsti juurde pöördumine? Kuna loomaarsti külastamine on üsna kulukas, siis hetkel finantsiliselt väga võimalust ei ole. Mida teha koduste vahenditega? Või kas on Tartus kvaliteetset ja soodsa hinnaklassiga veterinaari?
Aitäh!

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Ilmselt on veterinaari külastus siiski vajalik. Seni kuni pole võimalik minna, on haava puhastamine ainuõige tegevus. Jälgima peaks ka seda, et kass ise haava ei lakuks. Nii ei saa see paraneda ja läheb aina rohkem põletikku. Teie jutust võib järeldada, et pole ka välistaud, et käppa on sattunud mõni võõrkeha. Mõistlik on valida kliinik, kus oleks võimalik teha ka röntgenpilt.

Kindlat kliinikut ma teile soovitada ei oska, kuna ma pole Tartu loomakliinikutega kursis. Siinses portaalis vastab küsimustele ka veterinaar ühest Tartu loomakliinikust. Ehk uurida temalt, kus saaks teha vajaliku uuringu ja kus oleks kvaliteedi ja hinna suhe paigas.