Kassid


Küsimus: Mis võis muuta kassi vägivaldseks?28.02.2012

Tere,
Kodus on suvilarajoonist leitud kaheaastaseks saav kassipoiss. Kass on kastreeritud kaks kuud tagasi, vaktsineeritud ja siiamaani oli rahulik ja sõbralik. Eile õhtul aga juhtus selline lugu, et mees tuli töölt, vahetas toas riideid ja kass vaatas ta paljast jalga ja järsku ründas nii, et veri jooksis ja jalg oli korralikult lõhki! Kummaline on see, et kass on siiani olnud mehe vaieldamatu lemmik, neil pole olnud varasemalt mingeid konflikte, aga nüüd istub kass diivani taga, kui mees kodus on ja mees on köögis kassi peale kuri!
Mis võis olla selle rünnaku põhjus?
Oleme igasuguseid variante välja mõelnud, aga mõistus otsas!
Täname juba ette!

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Ka mind võttis pisut nõutuks ja pidasin lisaks nõu Kasside Turvakodu inimestega. Meie juures muutuvad kassid ka vahel selliseks. Kipuvad isegi jälitama ja selja tagant ründama (mäletan vähemalt kahte sellist kassi). Sel puhul on see selge stress ja enamasti need kassid saavad täitsa headeks kassideks, kui saavad omale päris kodu. Veel oli kellelgi kogemus, kus kass kippus perepoega säärest hammustama just siis, kui sel jalad märjad.

Teie puhul võiks ehk mõelda, kas oli mehe küljes mingi uus lõhn. Äkki tõlgendas kass mingit tema liigutust valesti?
Hetkel oleks kindlasti parim kassiga ära leppida. Tundub, et ta on ise ka ehmunud juhtunust. Nad saavad tihti tagantjärgi aru küll, kui on midagi valesti teinud. Kass, kes pole kodus soosingus, saab sellest aru ja tihti võib see viia järgmiste ebameeldivate käitumishäireteni.