Kassid


Küsimus: Kassi hingamine on raske (selgesti kuuldav), kas tuleks konsulteerida loomaarstiga?11.04.2012

Tere!
Ma ei oskagi täpselt seletada, aga meie pea 10a kiisuproua hingab kuuldavalt ja raskelt. Probleem on tekkinud viimase paari aastaga, enne seda ei olnud. Nüüdseks olen sunnitud kiisu oma magamistoast välja ajama, sest ülejäänud pereliikmed ei suuda sellise kuuldava nohisemise ja hingeldamise saatel uinuda. Kui soovin teada, kus kass parasjagu on, piisab vaid körvade teritamisest/televiisori hääletuks panemisest, sest ta raske hingamine "paljastab" ta asukoha kohe, olgu ta siis kasvöi alumisel korrusel.
Kass on eluaeg olnud selline väga rahulik ja laisk. Öösiti muutub erksamaks. 100% toakass, öues käib enamasti vaid suviti, talvel soovib haruharva välja ja sedagi max 5 minutiks.
Tundub, et see hingeldamine teda ennast ei häiri. Kiisu on terve, sööb kenasti, armastab koduste seltskonda, kogu aeg sätib end terve perega diivani peale.
Kas konsulteerida loomaarstiga?

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Kui kass end muidu hästi tunneb, siis on hea! Siiski teie asemel räägiksin sellest murest veterinaarile ja laseksin igaks juhuks teha röntgenpildi kassi hingamisteedest. Võite seda ühildada mõne rutiinse visiidiga - näiteks minnes vaktsineerima. Valige kindlasti kliinik, kus oleks ikka röntgenpildi tegemine võimalik!