Kassid


Küsimus: Pean olema 1,5 kuud kodust eemal, kuidas kassi jaoks stressirohket aega leevendada?12.04.2012

Tere,
Umbes kuu aja pärast on mul töö asjus vaja Soome minna ja olen ära ca 1,5 kuud. Kardan aga seda, mis see aeg minu kassiga võib teha, tema ju ei mõista miks mind järsku enam ei ole.
Elukorraldus selle 1,5 kuu jooksul kassi jaoks saab olema selline, et kõigepealt oleks ca 4h autosõitu ning seejärel oleks tal see aeg, kui mind ei ole, uus ajutine kodu, kus on väikesed lapsed.
Seni on kass enamjaolt minuga koos olnud ning on küllalt kiindunud minusse. Seega on see tema jaoks täiesti uus situatsioon.

Kuidas teha kassi jaoks kogu see olukord ja aeg võimalikult mugavaks ja rahulikuks?

Varasemalt on olnud ka natukene probleeme agressiivsusega ja seega natukene pelgan ka seda, et kuidas ta lastega hakkama saab.
Olukord ei ole olnud hull aga just seda kardangi, et kuna tema jaoks on see täiesti uus situatsioon jne, siis võimalik, et lööb ka see agressiivsus natukene välja.

Ühesõnaga kuidas see aeg võimalikult valutult üle elada? Uurisin Royal Canin Calm toidu kohta. Kas see toimib? Kas on veel lisaks mingid muud lahendused/võimalused?
Kass on isane ja kastreeritud.

Tõenäoliselt ma ise natukene paanitsen ka üle, kuid parem karta kui kahetseda :)

Aitäh abi eest!

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tervist!
Kindlasti on kassile uus elukorraldus stressirohke. Kass armastab rutiini ja tavapärast keskkonda. Eriti oma kodu!

Laste osas ma väga ei pabistaks. Tõenäoliselt hoiavad lapsed peale esimest hammustust või käpalööki ise kassist eemale ja õpivad talle lähenema rahulikult ning käsitlema vastavalt, kuidas kiisu ette näeb :)

Et loomal oleks kergem olla, soovitan juba enne hakata talle andma Royal Canini toitu Calm (olen seda ennegi palju soovitanud), mida saab osta loomakliinikutest. See toit on tugeva rahustava mõjuga ja maitseb enamus kassidele. Turvakodus kasutatakse seda palju just stressis kasside puhul ja toimib suurepäraselt.
Arvestades, et stressis kass võib põhjustada hoiuperele palju ebameeldivusi (näiteks pissida valesse kohta, käituda agressiivselt jne), siis teeksin kõik selleks, et seda vältida.