Kassid


Küsimus: Kass hakkab öösiti korteris jahti pidama ja ringi tuuseldama, kuidas saame olukorda muuta?14.05.2012

Tere,
Võtsime hiljuti varjupaigast täiskasvanud kassi. Kõik elu on meil koos muidu super, aga öösiti on meil lahkarvamusi. Nimelt natuke aega pärast magamaminekut hakkab kass jahti pidama ja korteris niimoodi ringi tuuseldama, et olen pidanud voodist tõusma ja kontrollima, et televiisor oleks veel oma alusel. Olen proovinud õhtul intensiivselt kassiga mängida tunni jagu, kui ka mänguasjad ööseks ära võtnud, kuid vahet ei ole. Kui oleme üleval, siis on kass vana rahu ise, müdistamine algab just siis, kui me magama läheme. See on hakanud elukvaliteeti juba häirima ning ma kardan, et alt naabrid tulevad kaebama. Kuna kass on tubane, siis oleme proovinud ka erinevaid toite ja kogust kergelt piirata, kuna ta energiakulu on päeval väiksem kui õuekassidel. Loomaarst vastas meie mure peale, et sellised need kassid ongi. Äkki on teil mõned soovitused või kogemused sarnase juhtumiga?
Aitäh

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Paraku pean ütlema sama, et jah, sellised need kassid just ongi. Vahest on neil ka ebameeldiv komme diivanit või tapeeti kratsida, vahest mööda kardinaid turnida, aga enamik neist on üsna öise elustiiliga. Need on kassilikud omadused, millega peab kassi võttev inimene arvestama juba enne looma võtmist. Kass pole vaid diivanikaunistus, vaid paras paharett!

Oman ise viite kassi, kellest vaid üks oskab end öösiti piisavalt hästi üleval pidada, et omab privileegi voodis magada. Ülejäänud on öösel köögis. See on ka ainus soovitus mida oskan anda, et tehke talle kuskile ruumi pesa. Pange samasse ruumi ka muu vajalik ja harjutage ta öösiti seal magama. Alguses tõenäoliselt kass protesteerib, aga järjekindlus viib sihile!