Kassid


Küsimus: Mida peab vormistama ja teadma, kui kassiga välismaale minna?10.07.2012

Tere,
Meil on selline mure, et tahaks kassiga kolida Eestist Soome ja tahaks teada, et kuidas see käib ja mida peab ette valmistama.
Näiteks mida peaks kassile pikale reisile kaasa võtma, kas kass võib lennukis reisida jms.
Ette tänades!

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Soome sõiduks peab kassil olema europass, mikrokiip ja kehtiv marutaudivastane vaktsineerimine. Maksimaalselt 5 päeva enne ja minimaalselt 24 tundi enne reisi tuleb külastada kassiga loomakliinikut, kus antakse kassile ussirohi ja märgitakse see ka passi.

Oma küsimuses te ei maininud, kui pikk see sõit on. Põhja-Soome minnes on kindlasti vajalik kassile süüa ja juua pakkuda. Kui reis lühem ja võtab nii pool päeva või isegi päeva, siis võite küll süüa-juua pakkuda, kuid olen kindel, et stressis kass ei soovi reisi ajal midagi. Sellest pole hullu! Kohale jõudes katsuge kindlasti jälgida, et isu poleks jäädavalt kadunud.

Soovitaksin veel seda, et juba päev enne reisi võiks kass vähem süüa. Siis ehk pole ka nii suur vajadus vahepeal liivakasti kasutada. Mõni kass pissib hirmust end täis. Pange talle alla imav lina ja varuge majapidamispaberit, et vajadusel puuri puhastada.

Head reisi!