Kassid


Küsimus: Kass on viimasel ajal muutunud väga tigedaks, mida saaksin olukorra parandamiseks ette võtta?23.08.2012

Tere,
Mul on 4-aastane emane kass, kes sai mai kuus steriliseeritud. Peale operatsiooni oli ta rahulik, kuid nüüd on asi hulluks läinud. Ta on nii toa kui ka õue kass. Teine emane kass on tubane. Nad said omavahel väga hästi läbi, probleeme ei esinenud.
Pooleteise kuu jooksul on ta iga päevaga aina tigedamaks läinud. Tuleb tuppa ja ainult susiseb ja uriseb, nii minu kui ka teise emase kassi peale. Nii kui ma ligemale lähen uriseb mu peale ja paneb käpaga, kuigi ma olen teda alati hoidnud ja hellitanud. Varem tuli ta ise minu juurde, nüüd ainult tigetseb.
Kas on mingeid soovitusi mida saaksin teha või kelle poole pöörduda, et nõu saada? Kardan, et ta läheb veel tigedamaks.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!
Ma ei ole kindel, et kassi käitumine võiks olla seoses operatsiooniga. Vastupidi, steriliseerimine peaks looma tegema taltsamaks ja võtma ära motivatsiooni sõdida teiste loomadega.
Võiks pigem oletada, et kassil on mõni tervisemure, mis teda painab. Ehk on kuskilt valus. Seda ei pruugi te ise aru saada. Eriti, kui ta ei luba end katsuda. Soovitan pöörduda veterinaari poole, kes vaataks kassi põhjalikult üle. Ehk teha vereproovid algatuseks. Välistada seedeprobleemid, põieprobleemid... Kui on õuekass, siis puudub teil tõenäoliselt ülevaade, kuidas ja kas loom end kergendab. Ehk saate mingi vastuse. Kui ei, siis on kindlalt teada, et probleem on kassi peas ja saame edasi arutada, kuidas käituda.

Parimat soovides,
Marion