Kassid


Küsimus: Kuidas korraldada hoiupaigast kassikese kojutoomine, kui kodus on juba ees tubane vaktsineerimata isane kastreeritud kass?10.12.2012

Tere.
Minuni jõudis abipalve ja võimalik, et mul on võimalus pakkuda abi. Minu küsimus ja mure selline, et Tallinna Hoiupaigas ootavad kodustamata kassid hukkamist. 2-4 päeva elukest jäänud veel ja minul oleks võimalus ühele nendest hoiukodu pakkuda.

Probleem on aga selles, et mul on endal kodus kastreeritud isane kass aga teda pole kunagi vaktsineeritud. Kass on olnud kogu aeg tubane.

Kardan praegusele kassile koju tuua mõne haiguse. Saan ta küll täna ära vaktsineerida, kuid kui kaua võtab aega vaktsiini mõjumine ning millal oleks mul turvaline tuua abivajaja koju?
Nagu ma aru saan, siis on kass olnud Hoiupaigas karantiinis ning midagi ei ole vist juhtunud kuid kui turvaline see ikkagi oleks?
Ei tea ka kedagi kes oleks nõus mõne nädala hoiukodu kiisut enda juures hoidma seni kuni minu jaoks oleks turvaline asi üle võtta.

Kiiret vastust lootes ja parimat soovides,

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Need kiisud vajavad kindlasti abi, aga mitte teie enda kassi elu hinnaga. Kindlasti on Loomade Hoiupaigas liikvel igasuguseid viirusi! Igas varjupaigas on, sest neist käivad läbi paljud erinevad loomad erinevate viirustega.
Kui praegu oma kassi vaktsineerite, siis toimima hakkab see alles paari nädala pärast. See on aeg, mida keha vajab antikehade loomiseks.
Hoolimata sellest, et teie kass on tubane, soovitan siiski teha talle vaktsiin viirushaiguste vastu. Neid võib jalgadega linnapealt koju tuua. Selliseid juhuseid olen ma korduvalt näinud ja enamasti on omanike ainuke ahastav seletus see, et aga ta on ju tubane!
Kasside Turvakodul on siiralt hea meel hoiukodupakkumiste üle. Alati on kuskil keegi, kellel on külm ja vajab abi. Vaktsineerige oma kass ja võtke meiega ühendust meie infomailil info@kassideturvakodu.ee

Parimat:)
Marion Maksimov
Kasside Turvakodu