Kassid


Küsimus: Kuidas õpetada kassipoega käituma kassina, seni käitub nagu koer?25.01.2013

Mul on 5-kuune kassipoeg, kelle võtsime paari nädalasena tänavalt. Kassipoeg oli arvatavasti kassiema poolt lihtsalt surema jäetud. Nüüd on aga mure, sest ei oska kassile kassi kombeid õpetada. Kass on loomadest kokku puutunud vaid koertega ja tundub, et tema ise ka arvab, et on koer. Ta ei pese ennast, liputab heast meelest saba, toob asju jalgade ette, ähib nagu koer, ei proovigi kuhugi ronida, nagu tavaliselt kassidel ikka kombeks jne. Käitumiselt ei erine ta minu kahest toakoerast mitte mingilgi moel. Siiski soovisime omale kassi, seega olekski küsimus, et kuidas teha oma väiksest koerakutsikast siiski kassipoeg. Tutvusringkonnas kellelgi aga kassi pole, et näidata talle, kuidas asjad käivad.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Võimaluse korral annaksin Teile kõige vaimukama ja armsama küsimuse auhinna, aga kui Teie mure on tõesti suur, siis minu nõuanne oleks järgmine:

Nagu ka laste kasvatamise juures, on ka loomade kasvatamises sarnane joon - isiksust ei tohi murda. Te ei saa ilmselt mitte kuidagi tema iseloomu muuta. Aktsepteerige oma armsat kassi sellisena nagu ta on. Tundub, et tegu on talendika kujuga, kes võib veel ühel päeval kuulsaks saada.

Parim lahendus olukorrale oleks võtta endale kass, kes on emaga piisavalt kaua saanud koos olla ning kelle identiteet on absoluutselt selge.

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu