Kassid


Küsimus: Kuidas harjutada kassi nii, et ta laseks magada ja öösel ukse taga näugumas ei käiks?31.01.2013

Tere,
minu kass on steriliseeritud aktiivne 3-aastane isane toakass. Probleemiks on see, et hommikul vara 3-5 vahel kipub ta magamistoa ukse taga "laulma" :) . Ma saan aru, et ööloomana on tal igav ja soovib seltsi, aga kas on mingit viisi võimalik treenida teda mitte öösel ukse taga näuguma, vahel ajab täitsa ahastuse peale, kui ta ei lase magada, tuppa teda ka lasta ei saa, kuna ta ajab kõik lillepotid ümber ja küünistab jalgu ja hüppab mängima nii kui ennast unes liigutada. Muid probleeme polegi - igati tubli kass!
Ette tänades vastuse eest

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Kassid on ööloomad ja tihti tahavad öösiti tegusid teha. Selle vastu ei saa, sest tema elurütm on selline.
Kindlasti tuleb olla järjekindel ja kassi magamistuppa mitte lasta. Mingi aja peale peaks ta mõistma, et kräunumisest pole kasu ja teda ei lasta sisse. Õhtuti tasub kassi väsitada, temaga mängida jne. Vahest on sellest abi. Samuti oleks mõistlik, kui tal oleks sellised mänguasjad, millega ta üksi saaks ja tahaks mängida. Aitab ka tilk palderjani mänguhiirele, pallile või ronimispuule. Ettevaatlik olge niitide ja paeltega, mida kass kogemata võiks alla neelata - sellised võõrkehad kõhus teevad palju pahandust.
Kui kiisu ilmub taas öösel ukse taha laulma, siis võib proovida teda ukse vahelt veega pritsida. Pange spray pudel veega ukse juurde valmis ja kostitage teda sahmakaga. Kui seda järjekindlalt nädalake teha, siis võiks lauluisu ära minna :)

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu