Kassid


Küsimus: Mida teha, kui kass võeti ema juurest liiga vara ära ja nüüd tahab ta tissi lutsida?14.08.2013

Tere!
Selle aasta juuni alguses sain ma endale väikese emase kiisupreili. Sain ta endale sõbra kaudu, kelle kass pojad sai. Alguses oli kõik hästi, ta kohanes kiiresti ja võttis mind hästi omaks. Varsti aga avastasin, et ta millegi pärast ronib mulle rinna peale ja nagu otsib tissi (sõtkub käppadega ja teeb sellist lutsumishäält). See pani mind mõtlema, et äkki ta võeti liiga vara ema juurest ära. Kui ma ta alles sain, ütles sõber, et ta on 10 nädala vanune vähemalt. Mina tol ajal olin temast nii vaimustunud, et mulle ei tundunud kahtlane, et ta nii pisike oli (mahtus peopessa ära).
Kui ma hiljem uuesti küsisin, et millal Miisu sündis öeldi mulle, et mai alguses. Ma olin väga pettunud ja kuri sõbra peale, et ta nii vara kassipoja ära võttis ema juurest. Ma ei ole temaga veel arsti juures käinud, kuid plaanin kindlasti selle kuu lõpus minna, seega ma ei ole isegi päris kindel kui vana ta on, aga arvan, et nüüdseks juba 2 ja pool kuud.
Küsimus oleks siis selline, et kas ma peaksin tal laskama tissi edasi otsida ja lubama tal lutsuda või peaksin ta eemale lükkama iga kord kui ta nii teeb?
Ma tean, et see on kassile väga traumeeriv ja et see mõjutab tema käitumist.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Sellist lutsutamis-sõtkumis kommet esineb jah tihti just neil poegadel, kel on jäänud emaga olemise aega väheks. Keelata pole mõtet, las sõtkub pealegi. Ilmselt pakub see talle rahuldust ja turvalisust.
Vihjeks võin anda, et kahekuune kassipoeg kaalub umbes 1 kilo.
Enne arsti juurede minekut oleks mõistlik anda kassipojale ussirohtu. Seda siis vastavalt kehakaalule.

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu