Kassid


Küsimus: Mida ette võtta, kui kass kiuslikult minu riideid põrandale sikutab ja siis täis pissib?06.12.2013

Tere,
Minul on kodus kaks turvakodust võetud kassi. Emane ja isane. Mõlemad on lõigatud. Mõlemad on ca 3-aastased ja minu juures olnud 1,2 aastat. Võtsin nad ühel ja samal päeval. Läbi saavad normaalselt, kuigi emane üritab domineerida, aga nüüd juba palju vähem, kui alguses. Viimased pool aastat on mul probleem tekkinud isase kassiga. Nimelt tirib ta esikus riidepuult riideid alla, kraabib need hunnikusse ja pissib täis. Ja seda ainult minu, ehk siis perenaise, riietega. Muidu meil temaga probleemi ei ole. Pigem võiksin öelda, et ta on täiesti minu kass, selline miilustaja just minuga. Käib minuga igal pool kaasas. Tähelepanu jagan ma neile võrdselt, pai teen iga päev ja rihmadega käin temaga õues ka.
Pott on tal puhas ja olen teda jälginud, põiega probleeme ei tundu olevat. Kõht on korras.
Mulle endale tundub, et ta kontrollib mind haiglaselt. Kui koju tulen, siis nuusutatakse mu riided, jalanõud ja kott üle ja seda iga kord!
Olen pritsinud esikusse sidrunist ja greibist tehtud vett. Samuti pritsisin poest ostetud kasside peletajat. Ja ta teeb seda pahandust nii siis, kui nad on kahekesi kodus, kui ka öösel, kui kõik on kodus. Äkki talle ei meeldi minu parfüüm?
Mida teha. Kust saaks abi?
Jään Teie vastust väga ootama,

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Teie mure teeb mind nõutuks. Suunaksin teid hoopis edasi Vilde tee loomakliinikusse, kus töötab veterinaar Anu Poopuu, kes on päris palju keskendunud käitumishäiretele. Kliinik on igati taskukohane, esmase nõuande saate ehk isegi telefonitsi.
Vabandan, aga ise hakkaks praegu improviseerima.

Parimate soovidega,
Marion