Kassid


Küsimus: Kuidas aidata noort lonkavat tänavakassi ja vast isegi kodustada?21.02.2014

Tere,
palun väga kogenenumate abi! Juba umbes 2 nädalat olen maja ümber u 4-5 kuust kassikest lonkamas näinud, siiani ei ole julgenud temaga midagi ette ka võtta, sest ümberringi on suured majad ja äkki on kassike kellegi oma ja olgem ausad, ise olen täielik kassivõhik. Kuna kassike on väga arglik, siis olen kindel, et tegu siiski tänavakassiga. Olen õues teda kiss-kiss kutsunud ja eile üritasin ta ka kinni püüda, aga tulutult, kass kardab väga, isegi valus jalg ununeb ja jookseb kohe minema.
Otsustasin asja siiski käsile võtta ja mitte varjupaika lasta teda viia.
Keeruliseks teeb asja see, et väga palju aega mul temaga tegelemiseks pole. Kodus 2 väikest last (5k ja 2a5k). Seetõttu pole ilmselt väga mõistlik teda sellise arglikuna ka tuppa tuua, sest karta on, et ta vanema lapse tegutsemise tagajärjel "letargiasse" võib langeda. Niipalju ma saan teha, et talle süüa viia ja teda endaga vaikselt õues harjutada. Sisse on ta seadnud end endisesse koerapessa, mis on saunamajja sisse "integreeritud", ukse ees on vaip, seega peaks see soe ja kuiv olema. Viin sinna ka karbi tekiga.
Enda peas olen sellist plaani mõelnud, et kevade jooksul käin viin talle süüa, kui ilmad ilusamaks lähevad, siis oleme lastega rohkem õues aias ja ehk ka kassike harjub meie lähedusega ja on suvel ehk ennast ka paitada laskma ja süles hoidma. Ja sügisel siis tooks ta tuppagi kui mitte varem.
Praegu oleks vaja ta siiski korraks kinni püüda, et arsti juurde viia, jalg üle vaadata, vajalikud vaktsiinid ja rohud saada.
Mis teie arvate sellest plaanist, kas võiks toimida või on siiski targem ta kellelegi rohkem pühendunud inimesele anda. Ja kas see kinnipüüdmine teda liialt šokeerida ei või?

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Esmalt väga tänan teid märkamast! Soovime väga seda kiisut aidata. Eriti kuna tegu võib olla emase kassiga, kes toob aastas mitu pesakonda.
Parim mida teha saate, on see, et annate regulaarselt süüa ja loote suhteid. Kasside Turvakodu saab laenata teile lõkspuuri, millega pisike kinni püüda ja hoiukodusse toimetada.
Olge palun nii kena ja kirjutage mulle otse mailile marion.maksimov@gmail.com
NB! Palun väga, et te ei teataks Loomade Hoiupaika, sest see tähendaks pisikesele kindlat surma.

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu