Kassid


Küsimus: Kas võtta veel teine kiisu, et mu hellikust kiisul ei oleks minu tööl olles igav?09.04.2014

Mul on kodus juba 2 aastat olnud turvakodust võetud armas kiisu (emane 3 a, steriliseeritud). Ta on tohutu hellik ja ääretult sõnakuulelik - veidi pelglik. Tahab kaissu ja hellusi. On minusse väga kiindunud, ei jää sammugi maha nagu oleks kleebitud minu külge. Mina, aga olen pikad päevad tööl, ta on alati nii kurb kui hommikul ära lähen. Mõtlesin, et kas oleks mõistlik veel üks kiisu võtta, talle seltsiks? Ja kui võtta, kas oleks mõistlik kiisupoeg või samavanune? Või on tal siiski parem üksi, et ta saab kogu tähelepanu endale?

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Palju väidetakse, et kass on kõige õnnelikum elades ainsa kassina, samas olles näinud siiski palju kasside omavahelist sõprust, siis soovitan küll alati pigem võtta kaks kassi. Tihti aitab see kodus suuremat rüüstamist vältida, sest kassid mängivad koos ja ei lõhu igavusest kodu (mööbel, kardinad jne).
Alguses, kui uus loom koju tuuakse, siis on vana kass kindlasti väheke šokis ja ehmatanud. Pigem ilmselt vaenulik ja kaitsval positsioonil kui sõbralik. Kindlam variant on võtta kassipoeg, sest poja suhtes ei olda kunagi nii vaenulikud ja sõprus on lihtsam tekkima. Praegu on tulemas ka kassipoja hooaeg, kuid ka pooleaastane kass on veel poeg ja neid on meil kindlasti veel nii mõnedki ootamas. Samuti ei ole harvad juhud, kus täiskasvanud kassid väga hästi seltsima hakkavad. Peab vist kuulama oma sisetunnet.

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu