Koerad


Küsimus: Mida teha, kui meie labradorile koertekool ei aita, seal teeb kõik ära, kuid linnas jalutamisega ikka probleem?28.05.2014

Käime koeraga koertekoolis, muidu ei oleks ta nii sõnakuulelik, koolis saab ta ilusti hakkama ja teeb ülesandeid kaasa, kuid linnas ei saa hakkama.

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere! Väga hea küsimus. Väga tihti koertekool võrreldavad keeltekooliga. Inimese keel koertele on raskem kui meile hiina keel. Teie võite käia hiina keele koolis mitu kuud, suhelda kooli programmi raamides õppetajaga aga vaevalt te nii kiiresti hakkate vabalt aru saama, millest räägivad hiinlased tavaelus. Selleks peab teil olema suurem kõnepraktika kui koolis. Muidugi on olemas ka andekad inimesed ja andekad koerad.
Veel kooli platsil koer õppis keskenduma ülesandele ja sooritas hästi motiveeritult. Tava elus tänaval on nii palju segavaid faktoreid, et noor koer on väga erutatud ja ei suuda keskenduda oma peremehele ja hoida kontrolli all oma väga tugevat lihaste aktiivsust. Ja preemia nagu majus tema jaoks juba on viimane, mis köidab. Teie peate õppima seletama oma koerale mitte ainult mille eest aga ka miks koer peab teid kuulama sellel hetkel kui tal on väga palju segavaid faktoreid ümber. See on väga keeruline diplomaatia. Ainult jõuga või ainult majusega te tulemust ei saavuta. Tuleb osata kombineerida. Aga selleks te peate käima koolis, et õppida, kuidas saada kuulekat koera ja mitte rikkuda teda ära (mis on väga lihtne kui käituma valesti). Edu teile.