Koerad


Küsimus: Mida teha, kui kutsikas küüsi lõigates läheb vihaseks ja endast välja, hakkab haukuma-urisema ja hammustama?18.02.2015

Tere
Mida teha, kui kutsikas küüsi lõigates läheb vihaseks ja endast välja, hakkab haukuma-urisema ja hammustama? Kui ta eemale tõsta, siis lausa tuleb kallale.

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Proovige teda õppetama et küünsi lõikamine ei ole hirmus. Alustage sellest et panete midagi väga maitsev kausi sisse. Pange kõrvale kääred. Võtke koera hetkeks sülle ja kohe laske kausi juurde. Nii kordage näiteks 5 korda. Jaredmine päev hoidke juba kääred käes aga lihtsalt tõstke koera ja kohe laske teda kausi juurde jalle mittu korda jarjest. Jaredmine päev kõik on sama aga ainult puudutage käärega koera käppa ja laske kausi juurde. Jalle mittu korda kuna tema lõpetab teha välja et teda puutuvad käärtega. Ja siis kui koer juba sellest ei tee välja lõigake ainult üks küüne ja kohe laske kausi juurde. Jaredmine päev lõigake jaredmine küüne. Ja varsti tee näete et koera reaktsioon väheneb. Siin tuleb leida kannatust. Kui teie koer kunagi sai haiget küünte lõikamisega need trennid võttavad rohkem aega.