Koerad


Küsimus: Kas tegemist võib olla terviseprobleemiga, käitumishäirega või lihtsalt juhtus, et koer pissib öösel oma pessa?11.03.2015

Tere,
1 aasta ja 5 kuune russell on paaril korral öösel oma pesasse pissinud. Koer on paaril päeval nädalas päevasel ajal puuris, pole probleeme esinenud. Öösiti on ta reeglina puuris, aga nüüd umbes kuu aja jooksul on kaks korda juhtunud nii, et pesa hommikul märg. Viimase korra kohta oskan öelda, et ta käis õhtul agility treeningul ja siis veel õhtusel jalutuskäigul jooksis palju ringi. Tuppa tulles jõi üsna palju ja heitis magama. Kas tegemist võib olla terviseprobleemiga, käitumishäirega või lihtsalt juhtus väsimusest nagu väikestel lastelgi vahel juhtub?

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere. Raske öelda. Kui teie koeral ei olnud mingi tugeva stressi võib olla ta jõi väga palju selle pärast et väga palju jooksis või midagi sõi ja pissi häda tuli varem kui tavalist. Aga võib ka olla ja mingi haigus. Kui on haigus siis pissimine kordub igal ööl. Siis tuleb pöörduma arsti juurde. Aga juhtub ka et koer jalutas väga aktiivne oma mängu kaaslasega ja lihtsalt unustas teha oma häda jalutus ajal ja alles öösel tema kannatus lõppes.