Koerad


Küsimus: Corgi Pembroke06.07.2011

Tere!
Tahaksin tutvuda selle tõuga, kuna teen eeltööd ja corgid meeldivad mulle. Esimene ja kõige tähtsam - kas corgid on sobivad "karjas" juba olevate suurte koertega, mul on noor emane kaukaasia lambakoer, küll sõbraliku ja heatahtliku loomuga ja dresseeritud ning seltsiv, aga ikkagi suur ja jõuline karjakoer, et nad teineteisele liiga ei teeks. Praegu on mul veel vanad ja väiksemat kasvu segaverelised emased koerad (2 tk) ja neid pole ma hirmuga temaga kokku lasknud. Ta võib neile vanakestele mänguhoos liiga teha. Kui ei klapi, siis on kahju. Koerapidamiskogemust on ca 25 aastat, seega kujutan ette, et niisama ei saa midagi, corgidega pole siiani kokku puutunud.
Tõututvustustest lugesin, et tegu on põhiloomult rahulike koertega, haukumine mind ei sega aga päris tulesädet ka ei tahaks.

Tervitades
AK

Vastus: Astrid Lundava, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik, Eesti Kennelliit / juhatuse liige, www.kennelliit.ee, www.dogshow.ee

Tere

Corgi on tõesti karjakoer, aga mitte rahulik. Kui on peres teisi koeri, siis nende läbisaamine oleneb ainult teist. Teie peate olema karjajuht. Minul on olnud koos saksa lambakoerad ja corgid ning nad on väga hästi toime tulnud. Samas tean juhust, kus corgi ei saanud hakkama ühe teise tõuga. Corgi on väga armukade ja talle peab palju tähelepanu jaguma, lihtsalt vaikne diivanikoer ta ei ole.

Lugupidamisega
Astrid Lundava