Koerad


Küsimus: Kuidas kaitsta oma koera võõraste agressiivsete koerte eest?05.11.2015

Minul on kodus emane rahulik hurt. Elame väikeses linnas, kus on väga palju vastutustundetuid inimesi, kelle koerad jalutavad mööda linna vabalt ringi või lastakse nad igal võimalusel rihmast lahti.
Enam ei olegi võimalik linnas koeraga jalutada, sest pea igal jalutuskorral püüab mõni võõras koer minu koera rünnata. Kuna minu koer ei taha võõra koeraga kakelda ja püüab eest ära puigelda, olen pidanud oma koera lahti laskma ja ta on piisavalt kaugele eemale jooksnud, kus mind siis ootab. Koera rihmast lahti laskmine on aga ebaseaduslik.
Niisiis mida saaksin teha oma koera kaitseks võõra koera eest? Vene koerafoorumis soovitati mulle kasutada elektrišokkerit, kuid Eestis on see keelatud. Pipragaasi proovisin ka, aga see võib ka minu koera silma sattuda ja on pealegi väga kallis (kvaliteetne pipragaas maksab ca 20 eurot)
Loodan, et saate soovitada midagi oma kogemusest.

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere. Kui minu koera ründab lahtine koer, võtan ma oma koera oma jalgade vahele, hoian teda kaelarihmast kinni ja häälega väga aktiivselt ähvardan võõrast koera. Tavalist koerad ei taha rünnata otse ja üritavad tulla tagant. Ma ka pööran end nii, et võõras koer oleks ees. Kui see ei aita, ja võõras koer tuleb veel lähemale, panen Fleksi karbi minu koera ja võõra koera peade vahele nii, et kui koer kavatseb haarata, saab suhu Fleksi karbi. Koeral lõpeb tahtmine edasi haarata. Mingil juhul ei tohi näidata, et teda kardetakse. Enda koer ka näeb, et meil on tugev koostöö ning meeskond ja lõpetab kartmise.