Koerad


Küsimus: Soovin kassi võtta, kas meie koer lepib kassiga ja kas nad hakkavad normaalselt läbi saama?22.09.2012

Kas on võimalik, et kui majja võtta kiisupoeg, siis koer temaga midagi halba ei tee, et nad hakkavad läbi saama.
Mu koer on põhimõtteliselt juba sünnist saati olnud teiste loomade vastane (ühesõnaga aias peab kõik mutukad-putukad ära hävitama, aeg-ajalt satub mõni linnuke suhu ja kasse ta eriti ei kannata, näiteks neid, kes meie aia taga liiguvad). Teiste koertega näiteks ta saab läbi. Meil oli vahepeal kass, väga vana, ja koer käis teda aeg-ajalt uudistamas, kass susises vastu. Koer seda ei kannatanud ja hakkas kassi nagu ninaga toksama ja paaril korral näksas ka karvadest.
Ma nii väga tahaks kassi võtta, aga ema on mul kategooriliselt selle vastu ja ütleb, et koer ei lepi kunagi kassiga, sellepärast mõtlesingi nõu küsida.

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere!
Kui teie koer ei saa teiste loomadega läbi ja tahate võtta kassipoja, siis tuleb piirata kassi või koera vaba liikumist. Näiteks kass elab majas, aga koer kuudis. Ei saa kunagi kindel olla, et koeral ei teki tahtmine püüda kassi nagu saaki. Muidugi on väga palju koeri, kes on väga sõbralikud oma pere kasside suhtes, mängivad nendega ja isegi kasvatavad nagu oma last. Keegi ei tea, kuidas teie koer võtab vastu kassipoja, kuid riskida kassi eluga mina ei julgeks.