Koerad


Küsimus: Kas 4-aastasel koeral on veel võimalik agressiivsust välja koolitada?24.10.2012

Tere,
4-aastane Alaska malamuut hakkas peale elukoha vahetust teiste koerte vastu agressiivsust üles näitama. Tõu poolest peaks ju väga hea ja sõbralik koer olema. Koolitustel on temaga käidud ainult mõned korrad kui ta veel päris pisike oli. Seal sai ta ebameeldiva kogemuse, kuna teda ründas teine koer. Eelnevalt oli ta korteri koer, nüüd aga vaba õue koer. On võõraid väiksemaid koeri päris korralikult purenud (isegi enda pere teist väiksemat). Enda hoov on küll piiraud aiaga, kuid kui temale mitte meeldiv koer mööda läheb, siis kaevab aiast välja ja üritab rünnata.
Kas on võimalik nii vanal koeral veel kuidagi sellist agressiivsust välja koolitada? Mida sellise probleemiga teha või kuhu pöörduda? Millest võib selline agressiivsus tuleneda?

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere!
Enamik koeri valvavad oma territooriumi. Teie koeral on nüüd lõpuks ometi oma territoorium. Esiteks annab ta kõikedele koertele teada, et tema territoorium on juba kinni ja teiseks tal on igav ning ta leidis endale huvitava tegevuse. Selleks, et õpetada koera valvamist lõpetama, tuleb konsulteerida spetsialistiga. Koerad on väga erinevad ja seetõttu tuleb valida õige mõjutusviis. 4 aastat on väga sobiv vanus selleks, et õpetada koera õigesti käituma.