Koerad


Küsimus: Mida saaks ette võtta, et koer ei käiks kogu aeg pereliikmetel järel, see on juba häirivaks muutunud?09.08.2013

Tere!
Meie 8-kuune koer käib pereliikmetel pidevalt kannul ja toas ei ole võimalik sisuliselt üksi kuskile minna. See käitumine on muutunud üsna tüütuks, sest ta takistab oma kannul käimisega liikumist. Päeval on ta üksi kodus, kuid üsna lühiajaliselt ja teda ei näi see häirivat. Ka siis, kui ta on unine, tuleb ta ikka oma pesast üles ja jalutab inimestega kaasa. Miks koer nii teeb ja mida saaks teha selleks, et seda käitumist vähendada?

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere! Võib olla teie koer on ebakindel või isegi arg. Ta tunneb, nagu väike laps, palju turvalisemalt ennast teie kõrval. Kui teid see segab, proovige temast mitte välja välja. Aga tingimata mõne aja pärast mängige temaga, tehke lihtsaid kuulekuse harjutusi majusega, mänguasjaga. Soovitav, et see oleks ühel ja samal ajal. Koer harjub ära, et ta ei saavuta teie tähelepanu jalutuse, treeningu ja toidu andmise vahel. Selle koeraga ei tohi mingil juhul käituda rangelt. Palju aitaks puur, kus koer saab oma isikliku territoorium ja õpib seal puhkama ja saab turvalise tunde.