Koerad


Küsimus: Mida peaksime oma kasvatusmeetodites tegema teisiti, kui 2-kuune segavereline koer näksib ja närib kõike?09.09.2013

Tere!
Palun nõu. Meie 2-kuune emane kutsikas kiunub pidevalt, ripub püksisääres, karistamise (turjast sakutamine) korral hüppab kätte kinni, uriseb; närib kõiki ja kõike, sööb kivikesi jms.
Peres on veel 9-aastane saksa lambakoer (koolituse läbinud), kelle käitumisega pole selliseid probleeme kunagi olnud. Mida teeme valesti?
Vana koer on ka kutsikaga rahulik, liigagi leebe, taandub, läheb lihtsalt minema.
Oleme täitsa õnnetud ja tundub, et ei saa selle koera kasvatamisega hakkama.

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere! Kutsikas kasvab kiiresti ja see käitumine muutub varsti paremaks. Minul endal on praegu 5-kuune väga aktiivne kutsikas. Nagu kõik kutsikad, üritas ta mind kõvasti hammustada. Juhuslikult avastasin, et talle väga ei meeldi liigeste salvi lõhn. Oli piisav, kui natuke määrida käsi näpuotsa suuruse täpina ja kutsikas kohe astus kõrvale. Aga väga oluline on kohe pakkuda talle aktiivset mängu mänguasjaga. Varsti saab kutsikas aru, et teie tähelepanu võib saada mänguasja pakkumise kaudu. Selle käitumisega kutsikatega tuleb rohkem mängida ja ära väsitada neid. Viimasel ajal olen andnud sellise soovituse mitmele kutsikaomanikule, kuna see töötab 100%.