Koerad


Küsimus: Miks 8-aastane segavereline koer ühtäkki üksi koju jäädes on hakanud asju lõhkuma?06.02.2014

8-aastane segavereline koer on hakanud üksi koju jäädes esemeid lõhkuma. Lõhub pehmet mööblit, kraabib vaibad ribadeks, isegi elektrijuhtme lõhkus 1,5 m kõrguselt ära. Siiani on kogu aeg üksi olles olnud hea poiss. Ei oska ise mingit põhjust pakkuda, miks ta seda teeb. Kuivtoidu lükkab ümber, vesi on kättesaadav. Seda ei juhtu küll iga kord, kui ta üksi jääb, kuid viimase kuu aja jooksul 4-5 korda.
Temaga saab mängitud, jalutatud ja kõike füüsilist tehtud, et ta ikka vormis oleks (et ei oleks ülekaalus söömisest) ja haigeks ei jääks.

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere! Tavaliselt koerad muutuvad närvilisemaks siis, kui pereliikmed muutuvad närvilisemaks (näiteks midagi juhtus) või kodus midagi muutub (remont, külalised või vastupidi keegi sõitis ära...) või selle külma ilmaga koer sai vähem jalutada. Enamus koeri nõuavad palju liikumis iga päev. Analüüsige, mis võiks teha teie koera närvilisemaks. Näiteks mul endal 5-aastane saksa lambakoer hakkas üksinda kodus haukuma peale selle, kui minu just ostetud autol jooksis kokku mootor. Ma olin väga närvis tükk aega. Kui kõik lahenes, rahunes koer maha. Soovitan rohkem koeraga jalutada ja mängida, las sooritab teie poolt antavaid lihtsaid ülesandeid hea motivatsiooniga.