Koerad


Küsimus: Mida teha, kui 4-kuune labradori kutsikas teeb üksi kodus olles pahandust ja alati just siis kui elukaaslane välismaal on?11.03.2014

Minu mure seisneb sellest, et minu 4-kuune labradori kutsikas teeb tuppa, närib asju kui üksi kodus. Kui ise kodus oleme, on kõik korras. Kõik hakkab pihta siis, kui elukaaslane on välismaal tööl ja mina olen ka tööl 9-20.00. Ämm saab alati peale 13.00 minna minu koju ja teda õue lasta ja süüa õigel ajal anda, aga iga kord kui ta läheb, siis on mingi häda tehtud tuppa ja pahandus. Siis kui elukaaslane on välismaalt koju tulnud ja kuskile välja koos läheme ja koerad üksi jäävad, on kõik okei. See pahanduste ja hädade tegemine hakkab siis, kui ta välismaal just on. Muidu ikka tihti elukaaslane päeval kodus. Muidu küsib ilusti õue ja vahest harva avastan, et tuleb lubamatu asi suus vastu. Üldiselt on väga tubli ja sõnakuulelik. Ta saab küll aru, et pahandus on tehtud ja läheb istub kohe välisukse juurde kui koju tulen. Arvan, et see on tingitud sellest, et ma vanasti viskasin ta toast välja, kui pahandus oli. Olen õnnetu, sest esimene koer, kes nüüd juba peaaegu 5-aastane, olen suutnud tubliks koeraks kasvatada, kes ei teinud pahandust ja oli samamoodi üksi. Aga temaga ma ei saa hakkama. St olen suutnud ta ilusti õue pissile ja kakale ja ilusti rihma otsas kõndima ja käsklusi "istu" ja "siia" ka õpetada.

Vastus: Aliftina Petrova, Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik

Tere! Kõik 4-kuused labradori kutsikad kui nii pikalt jäävad koju üksinda, ei saa kaua kannatada ja leiavad endale tegevust. Labrador on jahikoer ja nõuab rohkem tegevuse. Vanusega läheb see mööda. Aga praegu võib ta jätta puuri kinni selleks, et ta õpiks üksinda kodus puhkama. Aga tingimata päeva jooksul ta peab väga palju jalutama, mängima ja sooritama mingeid kuulekuse elemente või trikke. Kannatust teile.