Loomaarst


Küsimus: Mida teha, kui koer on hakanud hirmus palju vett jooma, kas see on mingist stressist?11.06.2014

tere,
Mure selles, et 10-aastane koer joob liiga palju vett. On tehtud 2 aastat tagasi analüüsid, kui asi algas - siis oli veri ja uriin korras ja kuna eelmisel koeral oli cushingu tõbi, siis kartsin nagu kõige rohkem seda... öeldi kõik OK. Koer on 10-aastane ja jooks vist kogu aeg. Majja on tulnud 5 uut koera (korrusmaja), enne polnud kedagi, ka see ajab teda närvi, pissib ühe koha peal nii pikalt, et sinna jääb suisa "oja". On hakanud tegema tuppa - lihtsalt lambist läheb teise tuppa ja laseb põrandale, siis on mingi 2-3 kuud vahet kui ei pissi põrandale. Iga nädalavahetus sõidame autoga maale (umbes samal ajal algas ka see joomine ja pissimine) - seal ta joob ja käib ise väljas, kas on see äkki asja segamini ajanud? Ma ei oska enam midagi mõelda, olen linnas piiranud vee andmist, annan ca 2 liitrit päevas, krõbinaid sööb ta ainult maal hommikuti, muidu juurvilja ja kohupiima peal - toidud ilma soolata.

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Igaks juhuks andke ikkagi uus vereproov nii veresuhkrule kui ka neerudele(ja neerupealsetele) ja uriiniproov ka muidugi.
Kui need on korras, võiksite proovida feromoonidega kaelarihma Adaptil, mis aitab päris hästi loomal rahuneda ja stressisituatsioone kergemini taluda.