Loomaarst


Küsimus: Kuidas mõjub kassile narkoos?03.09.2014

Tere!
Küsisin 4-kuuse kassi valutava jala kohta ja tänan väga vastuse eest. Aga vastusest lugesin, et arst oleks pidanud katsuma kassi jalga ja selgroogu ärkvel olles. Arst tegi seda siis, kui kass oli narkoosi all. Muidu ainult vaatas ja kui kass ei lasknud endast ärkvel olles pilti teha, tehti süst. Valuvaigistit ei ole antud. Mingi ravi kohta (täpselt ei ole enam meeles) ütles arst, et kass on liiga kerge, et talle tablette anda. Kas röntgeni pildid peaksin saama ka enda kätte? Kuidas mõjub kassile narkoos? Kui ma uuesti pean minema, siis peab ju ka uue pildi tegema ja see tähendab ju ka uut narkoosi. Ette tänades!

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere,
Röntgenipildi peate loomulikult enda kätte saama, kui soovite saada senise haigusloo väljavõtet teise arsti juurde minekuks (pildid käivad haigusloo juurde ja te olete ju nende eest maksnud).

Mõte oligi selles, et kohe mitte kassiga tormata kuhugi mujale, vaid näidata neid röntgenpilte ka teistele loomaarstidele, kellel võib olla nende interpreteerimisega rohkem kogemusi või kes on lausa spetsialiseerunud loomade ortopeediale ja neuroloogiale.

Võib-olla on parem, kui Te helistate mulle kliinikusse 505 3111 ja me saame rahulikult seda asja arutada.