Loomaarst


Küsimus: Mida soovitate teha, kui kassil on "küüne" servas haav ja ka paistes on?17.10.2014

Mul on 14-aastane kass. Ta on endal küüne serva nahka kuidagi vigastanud. Parema käpa niiöelda "pöidla" küüne äärest on nahaserv natuke lahti, koht on suurem (paistes) ja õrnalt punakas. Osaliselt juba koorik peal. Kass puutuda ennast ei lase (iseloomult tige). Kui ta magas sügavalt, nii, et käpp oli püsti, siis püüdsin märja vatiga tupsutada ja puhastada, aga sellest ei tundunud mingit kasu olevat ja kass sai ka kiirelt pahaseks. Arvan, et ta on liivakastis käies selle liivaga küüneserva vigastanud. Oleks hea sellele midagi peale panna, et bakterid hävitada, esimese ideena tuli pähe viinaga tupsutada, kuid ei hakka igaks juhuks teadmatult katsetama. Mida soovitate?

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Mõte on õige, sest puhastada oleks põletikulist kohta vaja aga viin pole hea mõte, sest esiteks on alkohol valus ja teie suhted lähevad lõplikult sassi ning teiseks võib loom seda sisse lakkuda.
Kui (küünevalli?)põletik on tõsine( turse, punetus, valu, nõreeritus) peaksite oma pereloomaarsti poole pöörduma ja saama talle põletikurohud.