Loomaarst


Küsimus: Kas peaksin muretsema kui kutsikas peaks sööma ca 100 g, kuid sööb 70 g?02.02.2015

Tere
Kutsikas peaks sööma normi järgi päevas 100 g krõbinaid. Ta sööb heal juhul 70. Kas peaks muretsema, või ei ole sellest hullu - koer end nälga ei jäta? Muretsen, et ta ju kasvav organism ja ei saa piisavalt aineid. Sööb küll kõige kvaliteetsemaid krõbinaid (hillsi small and miniature puppy), aga ikkagi - kui peaks sööma 100, aga sööb 60, siis ..? Kas ehk peaks tegema toidukordi päevas vähem? Oleme siiani teinud 4 korda. Aga siis äkki kogused korraga liiga suured? Kutsikas kaalub 2 kilo hetkel, 3-kuune.

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Kui kutsikas on rõõmus, energiline, ei näe välja silmatorkavalt kõhna siis tõenäoliselt ka probleeme pole. Neli toidukorda tundub ka päris paras olevat sellises vanuses. Kuna tal on niikuinii kas siis ussirohu andmine või vaktsineerimine varsti tulemas, siis las arst heidab tema arengule ja välimikule täpsemalt silma peale
Kui Te annate talle muidugi lisaks krõbinatele veel midagi (konservi või ka mõnda inimtoiduks mõeldud toodet) on loogiline, et kõik krõbinad pisikesse kõhtu enam ei mahu.