Loomaarst


Küsimus: Kas vastab tõele, et mõni toode eemaldab koeral juba tekkinud hambakivi?06.03.2015

Tere, Minu 3,5-aastasel keskmist kasvu koeral on tekkinud tagumistele hammastele hambakivi, varsti peab vist arsti juurde minema, et narkoosi all mehaaniliselt see eemaldada lasta, põletikku ega ka halba hingeõhku jms. häda tal ei ole. Küsimus oleks, mida arvate tootest Platinum Oral Clean and Care? Mida reklaamitakse piltidega ja tekstiga nii - täiuslik suuhooldust koertele ja kassidele. Eemaldab hambakivi tõhusalt, parandab igemepõletikke, annab värske hingeõhu ja hooldab hambaid ning igemeid loomulikul viisil (müügil koertekeskus.ee). Kas vastab tõele, et toode eemaldab ka juba tekkinud hambakivi? Kui nii siis tasuks vast enne seda kasutada?

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Vaatasin seda preparaati Teie poolt mainitud lehel. Lubatud on tõesti ilusti ja palju, justkui enne valimisi kohe.
Minu kui arsti jaoks ei ole see info aga piisav, sest pole kirjeldatud preparaadi koostisosi ning nende täpseid toimemehhanisme ja ka võimalikke kõrvalmõjusid kokkupuutel limaskestaga või suisa alla neelates. Samuti räägitakse seal ägedast igemepõletikust - kas see on siis ravim?
Samuti tuleks diferentseerida hambakattu ja hambakivi, kontrollida igemetaskuid ning hambakatt/kivi tekib ka hammaste sisepinnale mitte ainult välimisele.
Meie praktikas ei ole erinevad hooldusvahendid, kui neid ei kasutata just profülaktiliselt ja maast-madalast saati, osutunud eriti tõhusateks, aga ega Te ilmselt saagi täiesti ammendavat vastust enne, kui järele proovite.