Loomaarst


Küsimus: Mida teha, kui Strongholdi ampullidega ei saa pikakarvalise kassi kõrvu korda, teiste kassidega sai korda?07.04.2015

Meil on kodus mitu kassi, sai neile pandud Strongholdi ampullid, kuna ühele tekkisid kõrva lestad. 10 päeva hiljem sai korratud protseduuri aga mure selline, lühikeste karvadega kassid said kenasti oma kõrvad korda, väga pika karvaline kass aga mitte. Tuli kolmas ampull talle panna veel aga lootusetu. Ikka lähevad tal kõrvad seest mustaks nagu rohi ei mõjuks üldse. Kas eriti karvastel kassidel peab mingi muu ravim olema, mingi tugevam? Mida teha?

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Eriti karvastele kassidele on ravim ikka sama. Mis võib juhtuda on see, et stronghold ei satu manustades nahale ega imendu sealt korralikult vaid jääb karvadesse.
10 päeva pärast uuesti strongholdi manustada on natuke liiga vara, sest ravimi toime on 3-4 nädalat. Küll aga tuleb hoolega samal ajal kõrvu puhastada ja kõik ebavajalik välja loputada.
Kas kõrvanõre mikroskoobi all uuritud on? Kas sellel eriti pika karvaga kassil üldse lestad kõrvas on? On ka teisi probleeme, mille puhul kõrvad mustjaspruuni nõret eritavad