Loomaarst


Küsimus: Mida ette võtta kui kass on mitu päeva juba loid ja oksendab?14.05.2015

Tere
Mure selline, et 10-12 mai muutus kassi käitumine märgatavalt. Ta oksendas päevas 5-7 korda, ei söö ei joo. Kakal pole käinud. Viisime siis Soomes arsti juurde (elame Soomes) seal turgutati teda (kuna oli väga uimane ja loid). Öö oli kass haiglas ja manustati talle naatriumkloriidi. Tehti ka röntgeni pilt koos kontrastvärviga. Pilt näitas, et jämesooles nagu oleks midagi. 13 mai lasti koju, kuna ei olnud oksendanud. Anti kaasa tabletid, mis suurendavad söögiisu. Eile andsin pool tabletti. Natukene sõi ja jõi. Õhtul jälle oksendas ja täna hommikul käis kakal, mis oli must ja kõva alguses, hiljem täiesti vedel. Aga kass selline loid ikka. Kas proovida talle anda mingit kõhulahtistit vms? Uurisime ka Eestis loomakliinikuid (siin selised operatsioonid ja arstil käimised lihtsalt ulmelise hinnaga), et äkki operatsiooni vaja aga laevapileti saame õhtuseks ajaks. On olemas röntgeni pildid ja igasugu näidud vere kohta. Tänud vastamast.
Murelik kassiomanik

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Võtke lihtsalt endale lähima kliinikuga kohe ühendust ja broneerige aeg. Pildid ja vereproovide tulemused saate ette ära meilida, siis saab arst nendega tutvuda.
Kassidel on sageli seedetraktis võõrkehasid, mis tulebki lihtsalt operatiivselt eemaldada. Kassid tunnevad suhteliselt ruttu peale oppi ennast hästi ja naasevad normaalse elukorralduse juurde