Loomaarst


Küsimus: Miks 8-aastane emane koer pärast steriliseerimist veel kaks kuud hiljem on loid ja ei saa korralikult liikuda?10.06.2015

Tere!
Meie emane koer steriliseeriti. Nüüd siis selline mure, et koeral on raske tõusta ja lamama minna, trepist liikumine ja liigub väga aeglaselt. Möödunud on juba kaks kuud aga paremaks pole läinud. Enne oli väga aktiivne ja liikuv koer. Koer on 8-aastane.

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Keeruline küsimus. Et aru saada, kas selline häire on seotud steriliseerimisega või mitte, oleks vaja teada, millistes tingimistes, milliste materjalidega ja millise metodoloogia järgi operatsioon sooritati, milliseid põletiku- ja valuvaigistavaid preparaate kasutati?
Kui see on kõik korrektne ( steriilne opituba, haav oli suht väike ja paranes kiiresti, ravimite võtmine sujus komplikatsioonideta) siis äkki näitab röntgen midagi? Kui Te käisite näiteks korraliku kliiniku asemel kuskil niinimetatud "säästuopil" ,siis põhimõtteliselt on kõik võimalik ( peritoniidist pareesini)
Kas palavikku ka on? Söögiisu? Joob rohkem?
Kõht katsudes valus? Roojamise ja urineerimissagedus? Kogused suurenenud või vähenenud? Tagakeha tundlikkus?
Mida ütleb opereerinud loomaarst? Olete pöördunud tema poole? Kui sealt abi ei saa minge kindlasti mõnda teise kliinikusse, kus oleksid röntgen ja ultraheli ning vereproovide uurimise võimalus