Loomaarst


Küsimus: Kassil on väljaheide vedel, mis võib olla selle põhjuseks?07.11.2011

Tere,
Sõbrannale sai õuest võetud ilus kodukass. Ühe päeva viibis kass minu juures ning siis oli temaga kõik korras ja ka väljaheide normaalne. Nüüd, kus kass on tagasi kodus, on tal väljaheide vedelam ja jääb karvadesse kinni. Millest võib see põhjustatud olla?
Kass sööb krõbinaid ja konservi. Äkki on see tingitud menüü muutusest, sest me ei tea ju, mida ta eelmises kodus sõi. Kas krõbinad teevad väljaheite kõvemaks? Kuna sõbrannal on see esimene koduloom, siis tema jaoks on see probleem. Võtsin endale möödunud aastal samuti õuest väga toreda kiisu, kuid temaga ei ole sellist probleemi kordagi olnud. Sööb samuti krõbinaid ja konservi. Aitäh vastuse eest!

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Järsk miljöö- ja ka toiduvahetus võivad esile kutsuda küll selle, et kassil on väljaheide vedelam. Samuti võis ta ju saada ka mõne palukese inimeste toidulaualt, mis võis olla näiteks liiga soolane, vürtsine, rasvane vms. Puhas vesi, oma kuivtoit, oma liivakast harjunud kohas ning tuttav keskkond peaks asja parandama mõne päevaga. Kui ei, siis loomaarstile.