Loomaarst


Küsimus: Millest võivad olla tingitud kassi nõrkushood?17.11.2011

Tere,
Minu 11-aastasel kassil on diagnoositud suhkrutõbi ning kass saab 2x päevas insuliinisüsti. Algul tekkisid kõhulahtisus ning oksendamine, mis taandusid.
12.novembri öösel oksendas kass 2x vedelat heledat ollust. Märkasin, et ta jäi eriliselt nõrgaks, st ei jõudnud liikuda, liikus vaevaliselt ning hingeldas/lõõtsutas ja otsis sooja kohta. Nelja tunni järel alles sõi ning hiljem jõi ja toibus. Täna, 17.nov, on kassil korduv nõrkushoog. Oksendamist ei ole täna märganud.
Palun infot, millest see võib olla põhjustatud, arvestades fakte, et emane streriliseerimata kass on 11-aastane ning saab regulaarselt insuliinisüste kõrge veresuhkru leevendamiseks.
Parimat soovides

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere,
Kuna tegemist on diabeeti põdeva kassiga, tuleks esimese asjana pöörduda oma loomaarsti poole ja kindlasti määrata glükoosisisaldus veres (nii insuliini üle- kui aladoos võivad mõjuda organismile laastavalt). Kui see on normis, siis kindlasti teha röntgenülesvõtted ja otsida oksendamise põhjusi. Teie loomaarst tegutseb siis vastavalt analüüside ja uuringute tulemustele. Parem on mitte oodata. Asi võib olla tõsine.