Loomaarst


Küsimus: Mida teha, kui koeral kahtlustati põiepõletikku, kuid olukord tundub järjest kehvemaks minevat?21.01.2013

Mu koer on väga haige: hommikul sõi ja käis veel ise õues häda tegemas aga lõunast saati ei söö enam, vett joob väga palju ja tagumine osa on kuidagi tuim ja tuigub ja seista ei jaksa enam ja istub igal võimalikul hetkel. Tegemist on 9-aastase Ameerika Kokkerspanjeliga ja üldiselt on ta tohutu toidu armastaja:D enam ei taha isegi sinki... nina on kuiv ja väga krobeline. Haigena tundus ta juba nädal tagasi ja siis saime aru selle järgi, et ta jõi meeletus koguses ja pissis iga natukese aja tagant, piss oli punaka tooniga ja arst kirjutas rohud ja pidi olema põiepõletik. Ilmselt on need asjad omavahel seotud ja kuna see seisund on läinud nii kiiresti halvemaks (hoommikul oli okei) olen väga mures! Siin lähedal loomakliinikuid ei ole ja kardan halvimat :( Kas on lootust loomakesel terveks saada ja äkki oskate aidata.

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Asi tundub olema tõsine. Kui koer on emane ja steriliseerimata, tuleks kindlasti kontrollida püometra (mädaemakas) kahtlust.
See eeldab röntgenpiltide tegemist ning leiust lähtuvalt kas kohest lõikust koos tilgutite all olemisega või vere- ja uriinianalüüse (joob ja pissib palju - võib tähendada näiteks neerupuudulikkust). Peaksite leidma nii lähedalt kui võimalik sellise kliiniku, kus seda kõike saab teha. Aega oodata ei ole.