Loomaarst


Küsimus: Millega võib tegu olla, kui kahel kassil on kõrvade juures kärnas punnid?07.02.2013

Võtsime omale kaks 3,5 aastast kassi, õed, tugevad ja terved, hüppavad vabalt kahe-meetri kõrguste kappide otsa. Pere, kes nad ära andis, olid noored, korter puhas. Nüüd on nad meie juures olnud kuu aega. Kuna nad ei lase end sülle võtta, siis olen alles nüüd tähele pannud, et neil on kõrvade ümbruses kummalised punnid - hallil kassil on punakad, mustal kassil valged. Kuivad, nahast kõrgemad, katsudes jääb mulje nagu oleks kärnad peal. Hallil kassil on need näos - silma ja kõrva vahelisel alal, mustal kassil kõrvade tagaküljel (ja kohe palju). Jääb mulje, et need sügelevad, aga mitte hullusti. Katsuda nad neid eriti ei lase. Millega võib tegu olla?

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Tegemist võib olla kas mõne parasiidiga või näiteks allergilise reaktsiooniga uue toidu suhtes või bakteriaalse follikuliidiga või hoopis mõne kõrvaprobleemiga. Mis nendest võib Teie kasse vaevata, saab paraku küll kliinikus kindlaks määrata.
Kui te saaksite kasside eelmise pere käest uurida, kas samasugune probleem oli ka seal või on see tekkinud peale teie juurde kolimist, oleks ka lihtsam asjale jälile saada.