Loomaarst


Küsimus: Kas see on normaalne, et küülik on hakanud nii küünte kui hammastega üsna maniakaalselt põrandat kratsima?13.02.2013

Tere,
Mul on kodus 2-aastane emane lontkõrv küülik, kes enamus ajast toas vabalt ringi jookseb. Mure selles, et kratsib nii küünte kui hammastega üsna maniakaalselt põrandat. Väiksena tegi seda vähem, kuid nüüd asi eriti tüütuks muutunud, küüsi saab ka lõigatud kui liiga pikaks kasvavad, kuid see ei ole teda tagasi tõmmanud. Kas hambaid peaks laskma samuti lõigata? Närimismaterjali annan ka ikka enda arust piisavalt... Ja tujukamaks on samuti muutunud, üsna ärahellitatud teine :D aga opereerimine on vist liiga riskantne ja tulemusi ei pruugi olla?

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere,
Küülik on selline jäneslane, kes omale urgu tahaks kraapida. Ja veel eriti emasloom jooksuajal või ka peale seda.
Instinktide vastu ei saa.
Hammaste lõikamine ikka ainult siis, kui selleks on vajadus. Kui on kahtlusi, siis laske arstil tema hambumust kontrollida. Küüsi võib küll regulaarselt lõigata, sest toas ei ole neid eriti kusagil kulutada. Operatsioonid on alati pisut riskantsed ja küülikutel kohe kindlasti, aga ka selles suhtes saate oma loomaarstiga nõu pidada.