Loomaarst


Küsimus: Kas ainsaks lahenduseks on koera "magama panemine", kui ta on väikesele lapsele ohtlik ja ma pean tast loobuma?04.03.2013

Tere!
Meie koer on 6-aastane. Nüüd kui peres on väike laps, on muutunud loom ohtlikuks. Paljastab hambaid, uriseb jne. Korra on juba last näksanud. Kahjuks pole tegu mitte väikese kutsaga - laika segu. Olen püüdnud teda eraldi kinni panna jne aga pole kasu. Tänaseks pean looma kas ära andma või magama panema, kuna ei taha riskida. Olen püüdnud koera netis jagada aga kahjuks pole keegi huvi tundnud. Mis ma pean tegema ja palju läheb maksma koera magama panek? Või on ikkagi võimalus ta kuhugi anda?Muidu on loom kena ja suht tark.

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere,
Paha lugu tõesti. Selliseid valikuid oma elus teha ei soovita kellelegi. Ega siin muud üle ei jää, kui proovida koerale iga hinna eest uus kodu leida, sest magamapanek tundub liiga äärmuslik ja sellise otsuse langetamine võib jääda Teie südant piinama.
Ma võin siinkohal eksida, aga äkki on selline võimalus olemas, et kohalikus loomade varjupaigas teha ametliku koera loovutamise avalduse, kus põhjendusena saabki viidata ohtlikku käitumist lapse suhtes ning nemad oma kanalite kaudu otsivad talle uue kodu.