Loomaarst


Küsimus: Mis võib põhjus olla, et saksa lambakoeral on esikäppade nö küünarnukkidel karv maas ja koer ise niutsub ka?07.04.2014

Tere!
Avastasime enda viieaastaselt koeralt (mitte päris 100% saksa lambakoer, aga peaaegu) esikäppade nn. küünarnukkide juurest karvatud musta kärnaga laigud, ümbert punakad ning väikesed valged nahapinnast kõrgemad nahatükid ümber. Sügamist või lakkumist ei ole märganud, koer ise niuksub ja kaevab vaipu üles (ei tea kas on omavahel seotud). Laikude olemasolu täpset aega ei oska öelda, niuksumine on kestnud umbes nädal. Mida ette võtta? Mis probleemiga võib olla tegu? Kas tegu on kiireloomulist ravi vajava konditsiooniga? Leidsime internetist sarnase probleemiga sarnase koera pildid, lingid piltidele allpool.
http://www.nzymes.com/store/pc/catalog/hardy_before1_lrg.jpg
http://www.nzymes.com/store/pc/catalog/hardy_before2_lrg.jpg

Ette tänades

Vastus: Ain Erkmaa, loomaarst, Tartu Raatuse tn. Loomakliinik ja Loomade Hotell, www.farmax.ee

Tere

Pilt ei ole väga terav ning tehtud ka piisavalt eemalt, et saan üksnes oletada, et tegemist võib olla just suurema kehamassiga koeri kimbutava hädaga - küünarnukkide rõhkdermatiit ( mõned allikad nimetavad seda ka rõhknekroosiks) Põhimõtteliselt juhtub see, et kui koer lamab siis küünarluu ja maapinna/põrandapinna vahele surutud nahapiirkonnas häirub verevarustus ning nahk pikkamööda kärbub, pakseneb ja muutub selliseks mustjaks ning paksuks ja karedaks.
mingil hetkel on see piirkond ka põletikuline ning vajab kindlasti arstiabi. Igaks juhuks pöörduge