Tehnoülevaatus


Küsimus: Kes määrab sõidukite tehnoülevaatuse hinnakirja ja kas kordusülevaatus on tasuline või tasuta?12.09.2013

tere!

Küsimus selline, et käisin ülevaatusel ja see osutus katastroofiliseks kahjuks, nii, et pandi kordusülevaatus ja kui ma nüüd sinna samasse kohta tagasi lähen, et kas ma pean uuesti maksma või on mingi aeg tasuta? Kas see on konkreetse ülevaatuspunkti otsustada, kas kordusülevaatuse eest tasu võtta või mitte? Ja kas ma võin sellega nii kaua sõita kuni kuu lõpuni, kuna siis saab tegelikult ülevaatus läbi ametlikult.

suured tänud ette

Vastus: Mait Millert, Tehnoülevaataja/II kutsekvalifikatsiooni autotehnik/ülevaatuspunkti juhataja, Maitene OÜ, www.maitene.ee

Tere
Iga ülevaatuspunkt otsustab, mis tasu võetakse ja see on fikseeritud hinnakirjas. Kas ja kui palju peab tasuma kordusülevaatuse eest, on samuti samas hinnakirjas fikseeritud. Kuna tehnoülevaatus on tavaliseks äriks muutunud, siis siin kehtivad turu reeglid, kus iga ärimees vaatab ise, kuidas kliente kohale meelitab. Nii ongi hinnad erinevad ja paljudes kohtades kordusülevaatus tasuta, kuid mitte igas kohas.
Teie auto kehtiv ülevaatus annulleeriti kordusülevaatuse vormistamisega. Tähendab, Teie võite sõita ainult remonti, koju, ülevaatusele ja ARK-i ja ainult kõige lühemat teed pidi. Kehtib see, mis on märgitud reg. tunnistuse ülevaatuste lahtris viimasele reale.