Politsei


Küsimus: Mida peaksin tegema, kui mulle helistab pidevalt keegi tundmatu, keda ka numbri järgi ei saa kindlaks teha?08.08.2012

Tere,
Mulle on juba 1,5 aastat helistatud numbrilt, mida ei näita. Display näitab tundmatu. Kui ma telefonile ei vasta, siis ta jääb helistama. Kui kõnelogist järele vaatan, siis ei näita seal vastamata kõne ega vastuvõetud. Isegi kui vastan telefonile, siis mitte keegi ei räägi ja kõne võib kesta lausa mitukümmend minutit, kuniks ma lihtsalt selle ära lõpetan. Mida ma teha sean, et see helistamine ära lõpeks või et ma saaksin teada, et kes see inimene on kes muudkui helistab. Hetkel on telefon mul sahtlis ja kõne kestab.

Vastus: Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakond, www.politsei.ee

Tere,
Andero Sepp on sellele sarnasele olukorrale vastanud http://www.vastused.ee/loe/sotsiaalne-turvalisus/politsei/3357/mida-teha-tundmatult-numbrilt.html.

Mina soovitan kindlasti läbi mõelda inimesed, kes võiksid Teiega soovida rääkida, aga ei julge seda teha. Tavaliselt niisama võõrale inimesele keegi vaikivaid kõnesid ei tee. Ja kui teeb, siis lühiajaliselt, kindlasti mitte nii pikalt. Kindlasti olet proovinud isikut ka rääkima mõjutada, kuid kui ta seda ei tee, ei ole teda võimalik ka sundida.

Teine lahendus oleks telefoninumbri vahetamine. Teile on see kindlasti ebamugavam, kuid see võib probleemi lahendada. Kindlasti ei tohiks sel juhul numbrit avalikuks jätta, et see isik uuesti Teid tülitada saaks.

Politsei abi pakkuda ei saa, kuna telefonikõnede järjepidev tegemine ei ole süütegu, kui just ei helistata 110 või 112 numbritele ja sellega nende tööd segatakse.

Meeldivat päeva jätku!